środa, 10 grudnia 2014

Zupa krem z groszku




Składniki:
  • groszek konserwowy (1 puszka)
  • woda (1 szklanka)
  • czosnek (1 ząbek)
  • sól
  • pieprz
  • kminek mielony

Czas przygotowania: 15 min.
Liczba porcji: 1


Przygotowanie:

Wylewamy wodę z puszki, a groszek wsypujemy do garnka i zalewamy szklanką wody. Gotujemy. Wyciskamy czosnek i dodajemy do groszku. Kiedy woda się zagotuje bierzemy blender i zamieniamy wszystko w jednolitą masę. Przyprawiamy i gotujemy jeszcze przez ok. 2 minuty.

Zupę można podawać np. z grzankami. Ja wybrałam opcję bez niczego.

2 komentarze:

  1. Wygląda przepysznie, a taka prosta w przygotowania :) Robiłam podobną zupę groszkową, ale z groszku mrożonego i była super :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To jest najbanalniejsza i najszybsza do przygotowania zupa :) w dodatku można się nią najeść. Z mrożonego nie próbowałam, ale pewnie też jest dobra.

      Usuń