Składniki:
- groszek konserwowy (1 puszka)
- woda (1 szklanka)
- czosnek (1 ząbek)
- sól
- pieprz
- kminek mielony
Czas przygotowania: 15 min.
Liczba porcji: 1
Przygotowanie:
Wylewamy wodę z puszki, a groszek wsypujemy do garnka i zalewamy szklanką wody. Gotujemy. Wyciskamy czosnek i dodajemy do groszku. Kiedy woda się zagotuje bierzemy blender i zamieniamy wszystko w jednolitą masę. Przyprawiamy i gotujemy jeszcze przez ok. 2 minuty.
Zupę można podawać np. z grzankami. Ja wybrałam opcję bez niczego.
Wygląda przepysznie, a taka prosta w przygotowania :) Robiłam podobną zupę groszkową, ale z groszku mrożonego i była super :)
OdpowiedzUsuńTo jest najbanalniejsza i najszybsza do przygotowania zupa :) w dodatku można się nią najeść. Z mrożonego nie próbowałam, ale pewnie też jest dobra.
Usuń