niedziela, 28 grudnia 2014

Placki pieczarkowo-ziemniaczanie, bezglutenowe




Składniki:
  • ziemniaki (3 szt. średniej wielkości)
  • pieczarki (15 dag)
  • czosnek (1 ząbek)
  • mąka kukurydziana (2 łyżki)
  • mąka ziemniaczana (1 łyżka)
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Czas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: 2


Przygotowanie:



Ziemniaki myjemy i trzemy razem ze skórką na tarce o drobnych oczkach. Pieczarki obieramy i myjemy. Rozdrabniamy blenderem. Dodajemy do ziemniaków. Wyciskamy ząbek czosnku. Dodajemy mąkę kukurydzianą i ziemniaczaną. Przyprawiamy i mieszamy. Smażymy na rozgrzanej oliwie. Kiedy będą rumiane obracamy. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz