piątek, 26 grudnia 2014

Tofucznica z pieczarkami i papryką



Składniki:
  • tofu (100 g)
  • pieczarki (5 szt.)
  • cebula (1 mała)
  • papryka czerwona (mały kawałek)
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa pikantna do grilla

Czas przygotowania: 25 min
Liczba porcji: 1


Przygotowanie:

Pieczarki, paprykę i cebulę myjemy i kroimy. Następnie wrzucamy na patelnie z rozgrzaną oliwą, solimy i smażymy. Tofu kroimy na mniejsze kawałki, dolewamy łyżkę oliwy i rozdrabniamy przy pomocy blendera. Kiedy pieczarki będą rumiane dodajemy na patelnię tofu. Wszystko razem smażymy mieszając tak, żeby powstało coś podobnego do jajecznicy. Przyprawiamy pieprzem solą i pikantną przyprawą do grilla. Mieszamy. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz