Składniki:
- ziemniaki (3 szt. średnie)
- kapusta włoska (ok. 1/5 główki)
- cebula (1/2 dużej)
- woda
- olej
- pieprz
- sól
Czas przygotowania: 45 min.
Liczba porcji: 1
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy i gotujemy w wodzie przez ok. 20 min. Ziemniaki myjemy i kroimy w kostkę a następnie gotujemy w posolonej wodzie. Można też gotować całe, a pokroić dopiero po ugotowaniu. Kroimy cebulę w cienkie paski i smażymy na rozgrzanym oleju. Ja użyłam oleju z pestek winogron. Przyprawiamy cebulę. Kiedy będzie już miękka dodajemy do niej odcedzoną kapustę. Smażymy razem, tak długo, aż uznamy, że taką właśnie chcemy. Kiedy ziemniaki będą miękkie, odcedzamy je i wykładamy na talerz. Dodajemy cebulę z kapustą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz