niedziela, 7 grudnia 2014

Makaron ze szpinakiem



Składniki:
  • świeży szpinak (mała wiązka)
  • czarne oliwki (15 szt.)
  • czosnek (2 ząbki)
  • tofu (3 dag)
  • makaron np. muszelki (15 dag)
  • woda
  • oliwa z oliwek
  • sól
Czas przygotowania: 35 min.
Liczba porcji: 1 duża


Przygotowanie:

Szpinak myjemy i kroimy liście. Dusimy na patelni w odrobinie wody. Kroimy oliwki i wyciskamy czosnek. Dodajemy do szpinaku, kiedy ten zmniejszy swoją objętość. Solimy. Do gotującej się posolonej wody dodajemy odrobinę oliwy i wsypujemy makaron. Gotujemy, aż będzie miękki. Tofu kroimy w drobną kostkę i dorzucamy do szpinaku, z którego wyparowała już woda. Ugotowany makaron odcedzamy i wykładamy na talerz. Na wierzch dajemy szpinak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz