Składniki:
- świeży szpinak (mała wiązka)
- czarne oliwki (15 szt.)
- czosnek (2 ząbki)
- tofu (3 dag)
- makaron np. muszelki (15 dag)
- woda
- oliwa z oliwek
- sól
Czas przygotowania: 35 min.
Liczba porcji: 1 duża
Przygotowanie:
Szpinak myjemy i kroimy liście. Dusimy na patelni w odrobinie wody. Kroimy oliwki i wyciskamy czosnek. Dodajemy do szpinaku, kiedy ten zmniejszy swoją objętość. Solimy. Do gotującej się posolonej wody dodajemy odrobinę oliwy i wsypujemy makaron. Gotujemy, aż będzie miękki. Tofu kroimy w drobną kostkę i dorzucamy do szpinaku, z którego wyparowała już woda. Ugotowany makaron odcedzamy i wykładamy na talerz. Na wierzch dajemy szpinak.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz