Składniki:
- bułka (1 szt.)
- wegański ser żółty (2 plastry)
- wędzone tofu (100 g)
- kiełki fasoli mung (1 garść)
- rzodkiewka (1 szt.)
- ogórek (kilka plastrów)
- oliwa lub olej do smażenia
Czas przygotowania: 15 min
Liczba porcji: 1
Przygotowanie:
Na przekrojoną na pół bułkę kładziemy żółty ser. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy prze ok. 10 min, żeby bułka nieco się zarumieniła. Ser wegański nie roztopi się.
Tofu kroimy w plastry grubości ok. 1,5 - 2 cm. Na patelni rozgrzewamy olej/oliwę. Smażymy tofu, aby powstała chrupiąca skórka. W trakcie smażenia dodajemy kiełki.
Na upieczone bułki kładziemy rzodkiewkę i ogórek. Podajemy z tofu i kiełkami.
Wygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńDelicje! Uwielbiam te kiełki, ale moimi ulubionymi są kiełki ciecierzycy :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Obserwuję i zapraszam do siebie, im więcej roślinożerców tym lepiej! :)
dziękuję
UsuńTwój blog jest bardzo ciekawy :) a treść jest wciągająca
Ciekawy blog ;)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie ;)
OdpowiedzUsuń