poniedziałek, 27 czerwca 2016

Wegańskie śniadanie


Składniki:

  • bułka (1 szt.)
  • wegański ser żółty (2 plastry)
  • wędzone tofu (100 g)
  • kiełki fasoli mung (1 garść)
  • rzodkiewka (1 szt.)
  • ogórek (kilka plastrów)
  • oliwa lub olej do smażenia

Czas przygotowania: 15 min
Liczba porcji: 1


Przygotowanie:

Na przekrojoną na pół bułkę kładziemy żółty ser. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy prze ok. 10 min, żeby bułka nieco się zarumieniła. Ser wegański nie roztopi się. 
Tofu kroimy w plastry grubości ok. 1,5 - 2 cm. Na patelni rozgrzewamy olej/oliwę. Smażymy tofu, aby powstała chrupiąca skórka. W trakcie smażenia dodajemy kiełki.
Na upieczone bułki kładziemy rzodkiewkę i ogórek. Podajemy z tofu i kiełkami.

5 komentarzy:

  1. Delicje! Uwielbiam te kiełki, ale moimi ulubionymi są kiełki ciecierzycy :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
    Obserwuję i zapraszam do siebie, im więcej roślinożerców tym lepiej! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję
      Twój blog jest bardzo ciekawy :) a treść jest wciągająca

      Usuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie ;)

    OdpowiedzUsuń