piątek, 24 czerwca 2016

Szpinakowe bułeczki z ciasta francuskiego


Składniki:

  • ciasto francuskie (1 opakowanie)
  • szpinak (wiązka świeżego lub 30 dag mrożonego)
  • zielone oliwki (ok. 15 szt.)
  • sól
  • pieprz ziołowy

Czas przygotowania: 30 min

Przygotowanie:
Szpinak myjemy i kroimy. Następnie dusimy przez kilka minut. Dodajemy pokrojone oliwki. Przyprawiamy pieprzem i solą.
Ciasto francuskie kroimy na kilka prostokątnych części (wielkość wedle uznania). Na każdą z nich nakładamy trochę szpinaku. Zlepiamy tak, aby utworzyć zamknięte bułeczki.
Bułeczki układamy klejoną częścią do spodu na wyłożonej papierem do pieczenia brytfance. Pieczemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (czyli w 200 st. aż będą rumiane).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz