sobota, 15 października 2016

Kalafior w kurkumie


Składniki:

  • kalafior (1 szt.)
  • kurkuma (2 łyżki)
  • mąka (3 łyżki)
  • sól
  • woda
  • olej kokosowy

Czas przygotowania: 45 min
Liczba porcji: 2


Przygotowanie:

Kalafior dzielimy na różyczki. gotujemy w posolonej wodzie aż trochę zmięknie. Odcedzamy. 
Kurkumę mieszamy z mąką i odrobiną soli. Kalafior obtaczamy w tej mieszance. 
Smażymy ze wszystkich stron na oleju kokosowym (opcjonalne innym oleju).

3 komentarze:

  1. Uwielbiam kalafiora w połączeniu z kurkumą :)
    Zapraszam do siebie - www.jedzrosliny.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie próbowałam jeszcze takiego połączenia ale teraz wypróbuję :)
    Ostatnio testuję nowe przepisy i nowe rozwiązania w kuchni. Nabyliśmy podzlewowy filtr molekularny z naturalną mineralizacją i sprawdzamy jak smakują potrawy ugotowane na takiej przefiltrowanej wodzie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Filtr Redox fitaqua - daje wodę wzmacniającą odporność organizmu.

      Usuń