wtorek, 17 lutego 2015

Naleśniki z kapustą i pieczarkami



Składniki:
  • naleśniki
  • kapusta kiszona (50 dag)
  • pieczarki (30 dag)
  • sól
  • pieprz 
  • papryka ostra
  • olej (do smażenia)

Czas przygotowania: 40 min
Liczba porcji: 8 naleśników


Przygotowanie:

Przygotowujemy ciasto i smażymy naleśniki. 
Myjemy i kroimy pieczarki. Smażymy na oleju. Kapustę odcedzamy i kroimy żeby kawałki były nieco mniejsze. Kiedy pieczarki będą już prawie rumiane dorzucamy do nich kapustę. Przyprawiamy i smażymy tak długo aż uznamy, że składniki farszu są wystarczająco miękkie.
Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy. Smażymy aż będą rumiane.

5 komentarzy:

  1. naleśniki z takim nadzieniem z przyjemnością bym zjadła na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przyłączam się do poprzedniego komentarza, też chętnie zjadłabym takie naleśniki na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak dla mnie wyglądają idealnie :):) Są cudownie przypieczone i trochę mi przypominają odsmażane kopytka :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Aniu :) Ty jak zawsze chwalisz moje dania. Z kopytkami bym nie skojarzyła

      Usuń
  4. To polecam usmażyć i zjeść :)

    OdpowiedzUsuń