Składniki:
- ciasto francuskie (375 g)
- kiełbaski sojowe wędzone (2 szt.)
- cebula (1 szt.)
- pieczarki (3 szt. duże)
- pomidorki koktajlowe (3 szt.)
- papryka (mały kawałek)
- płatki drożdżowe (1 łyżeczka)
- olek kokosowy (1 łyżeczka)
- sól
- pieprz
- papryka ostra
- oregano
Czas przygotowania: 25 min.
Liczba porcji: 2
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w prążki. Pieczarki kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Smażymy cebulę i pieczarki. Przyprawiamy pieprzem, solą i papryką.
Kroimy paprykę, pomidory i kiełbaski sojowe.
Na brytfance wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy ciasto francuskie. Na nim wykładamy pozostałe składniki. Posypujemy płatkami drożdżowymi i oregano.
Pieczemy ok. 15 min. w temperaturze 220 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz