środa, 28 grudnia 2016

Wegańska "pizza" na cieście francuskim


Składniki:
  • ciasto francuskie (375 g)
  • kiełbaski sojowe wędzone (2 szt.)
  • cebula (1 szt.)
  • pieczarki (3 szt. duże)
  • pomidorki koktajlowe (3 szt.)
  • papryka (mały kawałek)
  • płatki drożdżowe (1 łyżeczka)
  • olek kokosowy (1 łyżeczka)
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • oregano

Czas przygotowania: 25 min.
Liczba porcji: 2


Przygotowanie:

Cebulę kroimy w prążki. Pieczarki kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Smażymy cebulę i pieczarki. Przyprawiamy pieprzem, solą i papryką.
Kroimy paprykę, pomidory i kiełbaski sojowe.
Na brytfance wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy ciasto francuskie. Na nim wykładamy pozostałe składniki. Posypujemy płatkami drożdżowymi i oregano.
Pieczemy ok. 15 min. w temperaturze 220 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz