Składniki:
- marchewka (1 szt.)
- pietruszka (1 szt.)
- ziemniak (1 duży)
- seler (1/2 szt.)
- cebula (1 szt.)
- por (1/4 szt.)
- natka pietruszki
- sok z cytryny (1 łyżka)
- woda (2 l)
- kurkuma (1 łyżeczka)
- ostra papryka
- garam masala (1/2 łyżeczki)
- ocet jabłkowy (kilka kropel)
- tarty imbir (1/4 łyżeczki)
- pieprz
- sól
- sezam (3 łyżki)
Czas przygotowania: 75 min.
Liczba porcji: 5
Przygotowanie:
Warzywa obieramy i kroimy. Wkładamy do garnka. Wlewamy 2 litry wody. Solimy. Gotujemy ok. 45 min.
Zdejmujemy z palnika. Blendujemy. Przyprawiamy i gotujemy przez chwilę.
Podajemy prażonym sezamem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz