Składniki:
- kalafior (1 szt.)
- kurkuma (2 łyżki)
- mąka (3 łyżki)
- sól
- woda
- olej kokosowy
Czas przygotowania: 45 min
Liczba porcji: 2
Przygotowanie:
Kalafior dzielimy na różyczki. gotujemy w posolonej wodzie aż trochę zmięknie. Odcedzamy.
Kurkumę mieszamy z mąką i odrobiną soli. Kalafior obtaczamy w tej mieszance.
Smażymy ze wszystkich stron na oleju kokosowym (opcjonalne innym oleju).
Uwielbiam kalafiora w połączeniu z kurkumą :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie - www.jedzrosliny.blogspot.com
Nie próbowałam jeszcze takiego połączenia ale teraz wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńOstatnio testuję nowe przepisy i nowe rozwiązania w kuchni. Nabyliśmy podzlewowy filtr molekularny z naturalną mineralizacją i sprawdzamy jak smakują potrawy ugotowane na takiej przefiltrowanej wodzie.
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
Usuń