poniedziałek, 8 grudnia 2014

Masło orzechowo-kakaowe




Składniki:
  • orzeszki ziemne (30 dag)
  • kakao (1 łyżka)
  • cukier trzcinowy (1 łyżeczka)
  • olej z pestek winogron (2 łyżki)

Czas przygotowania: 10 min.


Przygotowanie:

Do naczynka blendera wsypujemy 20 dag orzechów i mielimy. Kiedy będą rozdrobnione dodajemy olej, cukier i kakao. Włączamy blender ponownie i zamieniamy wszystko w jednolitą masę. Dodajemy pozostałe orzechy. Mielimy, ale tym razem tak, żeby zostały niewielkie kawałki orzechów.

1 komentarz:

  1. Świetny przepis ja zastosowałem orzeszki ziemne solone a zamiast oleju z pestek winogron dwie łyżki oleju kokosowego i ksylitol - rewelka :)

    OdpowiedzUsuń