poniedziałek, 15 grudnia 2014

Naleśniki na ostro



Składniki:
  • naleśniki
  • pieczarki (7 szt.)
  • papryka czerwona (1/4 szt.)
  • papryka pomarańczowa (1/4 szt.)
  • patisony konserwowe (5 szt.)
  • pomidory w puszcze krojone (1/2 puszki)
  • sól
  • pieprz
  • pikantna przyprawa do grilla 
  • woda

Czas przygotowania: 35 min.
Liczba porcji: 8 naleśników


Przygotowanie:



Przygotowujemy ciasto i smażymy naleśniki. W trakcie smażenia robimy sos. Najpierw obieramy i kroimy pieczarki. Wrzucamy na patelnię, dolewamy odrobinę wody, solimy i dusimy. Myjemy i kroimy paprykę. Dokładamy do pieczarek. Następnie kroimy w kostkę patisony i również dorzucamy do pieczarek. Kiedy woda wyparuje dodajemy 1/2 puszki pomidorów wraz z zalewą. Przyprawiamy i mieszamy. Przy podanych proporcjach czas smażenia naleśników powinien być równy czasowi potrzebnemu na przygotowanie sosu.  Na każdego naleśnika dajemy trochę sosu i zawijamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz