Składniki:
- naleśniki
- pieczarki (7 szt.)
- papryka czerwona (1/4 szt.)
- papryka pomarańczowa (1/4 szt.)
- patisony konserwowe (5 szt.)
- pomidory w puszcze krojone (1/2 puszki)
- sól
- pieprz
- pikantna przyprawa do grilla
- woda
Czas przygotowania: 35 min.
Liczba porcji: 8 naleśników
Przygotowanie:
Przygotowujemy ciasto i smażymy naleśniki. W trakcie smażenia robimy sos. Najpierw obieramy i kroimy pieczarki. Wrzucamy na patelnię, dolewamy odrobinę wody, solimy i dusimy. Myjemy i kroimy paprykę. Dokładamy do pieczarek. Następnie kroimy w kostkę patisony i również dorzucamy do pieczarek. Kiedy woda wyparuje dodajemy 1/2 puszki pomidorów wraz z zalewą. Przyprawiamy i mieszamy. Przy podanych proporcjach czas smażenia naleśników powinien być równy czasowi potrzebnemu na przygotowanie sosu. Na każdego naleśnika dajemy trochę sosu i zawijamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz