Składniki:
- pomidor (2 szt.)
- cebula (1 szt. mała)
- papryka żółta (1/4 szt.)
- czerwona soczewica (1/4 szklanki)
- czerwona fasolka z puszki (3 łyżki)
- woda
- olej
- sól
- pieprz
- bazylia
Czas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: 2
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Przyprawiamy pieprzem i solą. Pomidory pozbawiamy skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Dorzucamy pokrojoną w paski paprykę. Dolewamy 2 szklanki wody i gotujemy przez ok 15 min. Dodajemy cebulę. Zupę zdejmujemy z palnika i zamieniamy przy pomocy blendera w jednolitą masę. Gotujemy soczewicę z 1/2 szklanki wody. Kiedy soczewica będzie gotowa dodajemy ją do zupy. Dokładamy również 3 łyżki czerwone fasolki. Przyprawiamy i gotujemy wszystko przez kilka minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz