niedziela, 14 grudnia 2014

Ryż z czerwoną fasolką i marchewką




Składniki:
  • ryż (1/2 szklanki)
  • cebula dymka (1 szt.)
  • marchewka (1 szt.)
  • czerwona fasolka (1/2 puszki)
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • olej
  • woda

Czas przygotowania: 20 min.
Liczba porcji: 1


Przygotowanie:

Ryż zalewamy 1 szklanką wody i gotujemy. Kroimy cebulę (białą i zieloną część) smażymy na rozgrzanym oleju. Marchewkę kroimy w kostkę i dodajemy do smażącej się cebuli. Co jakiś czas mieszamy. Przyprawiamy pieprzem i solą i dodajemy odcedzoną fasolkę. Pod koniec gotowania dodajemy do ryżu curry i mieszamy. Następnie mieszamy ryż z warzywami na patelni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz