Składniki:
- kruche ciasto
- mleko sojowe (2 szklanki)
- dynia (ok.70 dag)
- cukier (2 łyżki)
- budyń waniliowy (1 opakowanie)
- wiórki kokosowe (2 łyżki)
Przygotowanie:
Dynię kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Zalewamy mlekiem. Podgrzewamy do zagotowania mleka, a następnie zmniejszamy ogień, dodajemy po 2 łyżki cukru i wiórków kokosowych. Gotujemy wszystko mieszając co jakiś czas przez ok. 20 minut. Ten czas wykorzystujemy na przygotowanie ciasta. Kiedy dynia będzie już miękka zdejmujemy garnek z palnika i miksujemy zawartość blenderem aż powstanie jednolita masa. Do masy dosypujemy opakowanie budyniu. Podgrzewamy przez ok. minutę intensywnie mieszając. Ciasto rozkładamy na brytfance pamiętając o podwinięciu brzegów i pieczemy. Kiedy ciasto będzie rumiane wykładamy na nie masę i pieczemy jeszcze przez 15 minut.
Tartę pokrojoną na kawałki możemy podawać na ciepło lub zimno. Tym razem wyjątkowo nie jest to przepis na porcję dla 1 osoby.
po co tak sobie uprzykszac zycie bedąc weganką :(
OdpowiedzUsuńuprzykrzanie jest jedynie koncepcją, a weganizm nie jest obowiązkowy :)
Usuń