czwartek, 27 listopada 2014

Makaron sojowy z pieczarkami




Składniki:
  • makaron sojowy
  • pieczarki (5 szt.)
  • cebula (1 szt.)
  • papryka żółta (1/4 szt.)
  • papryka zielona (1/4 szt.)
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Czas przygotowania: ok. 15 min
Liczba porcji: dla singla


Przygotowanie:

Pieczarki obieramy, oddzielamy nóżki od kapeluszy i wrzucamy obie części na patelnię z rozgrzaną oliwą.  Cebulę obieramy i kroimy w paski. Dorzucamy do smażących się pieczarek. Do gotującej się posolonej wody z odrobiną oliwy wrzucamy makaron i gotujemy ok. 4 min. W tym czasie myjemy paprykę i kroimy w paski. Pod koniec smażenia przyprawiamy pieczarki i cebulę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz