poniedziałek, 17 listopada 2014

Burger z tofu



Wersja I:
Składniki:
  • bułka z ziarnami
  • awokado
  • papryka czerwona
  • tofu wędzone
  • patison konserwowy
  • kiełki lucerny

Przygotowanie:

Nie podawałam proporcji, ponieważ każdego składnika należy dać po trochę. Podgrzewamy przez chwilę w piekarniku bułkę przekrojoną na pół . Następnie obie części bułki smarujemy awokado. Na dolnej części bułki kładziemy 2 plastry wędzonego tofu, a na nich pokrojonego w plastry patisona i paski papryki. a wierzch dajemy kiełki lucerny i przykrywamy górną częścią bułki.


Wersja II:
Składniki:
  • bułka z ziarnami
  • awokado
  • papryka żółta i zielona
  • tofu wędzone
  • pomidor
Sposób przygotowania bardzo podobny do wersji I, więc myślę, że każdy sobie poradzi bez opisu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz