niedziela, 2 listopada 2014

Ryż z sosem paprykowo-grzybowym




Składniki:
  • ryż (20 dag)
  • grzyby (najlepiej jakieś leśne, ale mogą też być pieczarki)
  • cukinia (1/2 szt.)
  • marchewka (1 szt.)
  • przecier paprykowy (0,2 l)
  • sól
  • pieprz
  • woda

Przygotowanie:

Dla odmiany przepis a 2 porcje. Grzyby kroimy i dusimy na patelni w odrobinie wody. Marchewkę i cukinię kroimy w kostkę i dorzucamy do grzybów. Gotujemy ryż w osobnym garnku. Kiedy grzyby i warzywa są już miękkie doprawiamy pieprzem i solą, a następnie dolewamy sos paprykowy. Całość gotujemy jeszcze przez ok. 2 minuty. Ugotowany ryż wysypujemy na talerze i polewamy sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz