niedziela, 16 listopada 2014

Pizza z pieczarkami i kukurydzą




Składniki:
  • ciasto na pizzę
  • pieczarki (20 dag)
  • cebula dymka (1 szt.)
  • kukurydza z puszki (5 łyżek)
  • tofu (7 dag)
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • oregano
  • oliwa z oliwek
Liczba porcji: 4

Przygotowanie:

Robimy ciasto na pizzę. Pieczarki obieramy myjemy, kroimy i dusimy na patelni z odrobiną wody. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Całą cebulę kroimy na drobne kawałki i smażymy na oliwie. Ser trzemy na tarce. Rozwałkowane ciasto wkładamy do brytfanki i układamy na nim kolejno pieczarki, kukurydzę, cebulę i ser. Wszystko pieczemy, aż boki ciasta się zarumienią. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz