piątek, 14 listopada 2014

Pierogi z pastą sojową


Składniki:
     ciasto:
  • mąka (1 1/2 szklanki)
  • woda (1/2 szklanki + do gotowania)

Przygotowanie:

Cebulę obieramy, kroimy w drobna kostkę, solimy, smażymy na oliwie i mieszamy z pastą sojową.

Ciasto:
 Z mąki i 1/2 szklanki wody ugniatamy ciasto, które następnie wałkujemy i wycinamy z niego przy pomocy szklanki kółka. Na każde kółko kładziemy po łyżeczce pasty i lepimy pierogi. Wrzucamy je do gotującej się posolonej wody i gotujemy jeszcze chwilę po tym jak wypłyną na powierzchnię. 

Niestety tym razem nie zamieszczę zdjęcia, bo byłam bardzo głodna i nie zjadłam danie zanim zdążyłam przynieść aparat. Sądzę jednak, ze każdy wie, jak wyglądają pierogi :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz