- pasta sojowa z pieczarkami i orzechami (25 ml)
- cebula (1 szt.)
- oliwa z oliwek
- sól
ciasto:
- mąka (1 1/2 szklanki)
- woda (1/2 szklanki + do gotowania)
Przygotowanie:
Cebulę obieramy, kroimy w drobna kostkę, solimy, smażymy na oliwie i mieszamy z pastą sojową.
Ciasto:
Z mąki i 1/2 szklanki wody ugniatamy ciasto, które następnie wałkujemy i wycinamy z niego przy pomocy szklanki kółka. Na każde kółko kładziemy po łyżeczce pasty i lepimy pierogi. Wrzucamy je do gotującej się posolonej wody i gotujemy jeszcze chwilę po tym jak wypłyną na powierzchnię.
Ciasto:
Z mąki i 1/2 szklanki wody ugniatamy ciasto, które następnie wałkujemy i wycinamy z niego przy pomocy szklanki kółka. Na każde kółko kładziemy po łyżeczce pasty i lepimy pierogi. Wrzucamy je do gotującej się posolonej wody i gotujemy jeszcze chwilę po tym jak wypłyną na powierzchnię.
Niestety tym razem nie zamieszczę zdjęcia, bo byłam bardzo głodna i nie zjadłam danie zanim zdążyłam przynieść aparat. Sądzę jednak, ze każdy wie, jak wyglądają pierogi :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz