czwartek, 1 stycznia 2015

Naleśniki z sałatką




Składniki:
  • naleśniki
  • tofu naturalne (20 dag)
  • pomidor (1 szt., duży)
  • zielone oliwki (ok. 30 szt.)
  • czerwona cebula (1 szt.)
  • kiełki cebuli (garść)
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • bazylia

Czas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: ok. 8 naleśników


Przygotowanie:

Smażymy naleśniki. Cebulę kroimy w paseczki. Smażymy na oliwie. Solimy. Kroimy Pozostałe składnik. a każdego naleśnika nakładamy po trochę wszystkich składników. Pomidory posypujemy bazylią. Zawijamy naleśniki.

2 komentarze:

  1. Często robię naleśniki z warzywami i potem jeszcze chwilkę podpiekam je na patelni. Twoje danie wygląda bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję. Też często podpiekam. Ale tym razem była opcja na zimno.

      Usuń