Składniki:
- naleśniki
- tofu naturalne (20 dag)
- pomidor (1 szt., duży)
- zielone oliwki (ok. 30 szt.)
- czerwona cebula (1 szt.)
- kiełki cebuli (garść)
- oliwa z oliwek
- sól
- bazylia
Czas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: ok. 8 naleśników
Przygotowanie:
Smażymy naleśniki. Cebulę kroimy w paseczki. Smażymy na oliwie. Solimy. Kroimy Pozostałe składnik. a każdego naleśnika nakładamy po trochę wszystkich składników. Pomidory posypujemy bazylią. Zawijamy naleśniki.
Często robię naleśniki z warzywami i potem jeszcze chwilkę podpiekam je na patelni. Twoje danie wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję. Też często podpiekam. Ale tym razem była opcja na zimno.
Usuń