poniedziałek, 12 stycznia 2015

Frytki warzywne




Składniki:
  • marchewka (1 szt. duża)
  • korze pietruszki (1 szt. duża)
  • seler (1/4 szt.)
  • oliwa z oliwek (1-2 łyżki)
  • sól

Czas przygotowania: ok. 35 min
Liczba porcji: 2


Przygotowanie:

Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w paski w kształcie frytek. Układamy na brytfance. Polewamy oliwą. Solimy. Mieszamy tak, żeby równomiernie rozprowadzić oliwę na frytkach, a frytki na brytfance. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy, aż będą rumiane.

3 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie pieczone warzywa, ale nigdy jak dotąd nie piekłam pietruszki, a wydaje się być przepyszna, więc z pewnością wypróbuję ;) Danie wygląda bardzo smakowicie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajna alternatywa dla tłustych frytek ziemniaczanych :)

    OdpowiedzUsuń