piątek, 20 marca 2015

Jarmuż z curry i kaszą żytnią




Składniki:
  • jarmuż (10 dag)
  • pieczarki (10 dag)
  • cebula dymka (1 szt.)
  • czerwona fasola z puszki (3 łyżki)
  • kasza żytnia (3/4 szklanki)
  • woda (2 szklanki)
  • curry
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • ostra papryka
  • oliwa z oliwek

Czas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: 1


Przygotowanie:

Kaszę wsypujemy do garnka. Zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy aż wchłonie całą wodę. Pod koniec gotowania mieszamy, żeby się nie przypaliła.
Myjemy i kroimy cebulę oraz pieczarki. Solimy. Smażymy na patelni z rozgrzaną oliwą. Już na początku smażenia dodajemy jarmuż. Kiedy pieczarki i jarmuż będą miękkie dodajemy fasolkę. Przyprawiamy i smażymy jeszcze przez chwilę. 
Dodajemy wszystko do kaszy. Mieszamy.

2 komentarze: