poniedziałek, 9 marca 2015

Naleśniki kukurydziane z jarmużem



Składniki:

Ciasto:
  • mąka kukurydziana (1 szklanka)
  • mąka ziemniaczana (2 łyżki)
  • mleko sojowe (1/2 szklanki)
  • woda (1/2 szklanki)
  • sól
Farsz:
  • pieczarki (10 dag)
  • jarmuż (10 dag)
  • oliwki (10 szt.)
  • czosnek (3 ząbki)
  • sól 
  • pieprz ziołowy
  • oliwa z oliwek

Czas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: 2 (4 szt.)


Przygotowanie:

Wszystkie składniki ciast na naleśniki mieszamy w dużej misce. Solimy.
Smażymy naleśniki.
Na patelnię z rozgrzaną oliwą dajemy pokrojone pieczarki, wyciśnięty czosnek i jarmuż. W trakcie smażenia dodajemy oliwki. Przyprawiamy pieprzem ziołowym i solą. 
Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy.

2 komentarze:

  1. Lubię naleśniki, a z takim farszem musiały nieźle smakować !

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają przepysznie, a ja dziś jadłam całkiem podobne danie :)

    OdpowiedzUsuń