Składniki:
- kawałek selera (ok 1/4)
 - korzeń pietruszki
 - cebula (1/4)
 - woda
 - natka pietruszki (do smaku i dekoracji)
 - pieprz
 - sól
 
Z takiej ilości składników wychodzi 1 porcja przepysznego gęstego kremu.
A teraz opis jak to przygotować:
Seler, pietruszkę i cebulę kroimy, dolewamy wody i gotujemy aż trochę zmiękną. Następnie przy pomocy blendera robimy z tego masę. Gotujemy jeszcze przez chwilę dodając pieprz, sól i jeśli ktoś chce jakieś inne przyprawy. Ja innych jeszcze nie próbowałam. Gotowy krem przelewamy do miseczki. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Całość wygląda i smakuje rewelacyjnie. Niestety nie mogę zamieścić zdjęcia...już ją zjadłam.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz