sobota, 18 października 2014

Zupa krem z selera




Składniki:
  • kawałek selera (ok 1/4)
  • korzeń pietruszki
  • cebula (1/4)
  • woda
  • natka pietruszki (do smaku i dekoracji)
  • pieprz
  • sól
Z takiej ilości składników wychodzi 1 porcja przepysznego gęstego kremu.

A teraz opis jak to przygotować:

Seler, pietruszkę i cebulę kroimy, dolewamy wody i gotujemy aż trochę zmiękną. Następnie przy pomocy blendera robimy z tego masę. Gotujemy jeszcze przez chwilę dodając pieprz, sól i jeśli ktoś chce jakieś inne przyprawy. Ja innych jeszcze nie próbowałam. Gotowy krem przelewamy do miseczki. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Całość wygląda i smakuje rewelacyjnie. Niestety nie mogę zamieścić zdjęcia...już ją zjadłam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz