Składniki:
- kawałek selera (ok 1/4)
- korzeń pietruszki
- cebula (1/4)
- woda
- natka pietruszki (do smaku i dekoracji)
- pieprz
- sól
Z takiej ilości składników wychodzi 1 porcja przepysznego gęstego kremu.
A teraz opis jak to przygotować:
Seler, pietruszkę i cebulę kroimy, dolewamy wody i gotujemy aż trochę zmiękną. Następnie przy pomocy blendera robimy z tego masę. Gotujemy jeszcze przez chwilę dodając pieprz, sól i jeśli ktoś chce jakieś inne przyprawy. Ja innych jeszcze nie próbowałam. Gotowy krem przelewamy do miseczki. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Całość wygląda i smakuje rewelacyjnie. Niestety nie mogę zamieścić zdjęcia...już ją zjadłam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz