Składniki:
- cebula (1 średnia)
- papryka (po kawałku czerwonej, zielonej i żółtej)
- pomidor (1 szt.)
- olej lub oliwa (do smażenia)
- ciasto na omlet
- sól
- pieprz
- papryka
- bazylia
Proporcje na 1 porcję. Czas przygotowania 25-30 min.
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w paseczki i smażymy na oleju/oliwie. Paprykę kroimy na paseczki zostawiamy trochę do dekoracji, a resztę dorzucamy do smażącej się cebuli. Przyprawiamy pieprzem, solą i papryką. W trakcie smażenia przygotowujemy ciasto. Kiedy cebula jest miękka dodajemy zawartość patelni do ciasta i mieszamy. Rozgrzewamy trochę oleju na patelni (najlepiej takiej do naleśników) i wylewamy ciasto. Smażymy z obu stron. W trakcie smażenia mamy czas na pokrojenie pomidora. Kiedy omlet jest już gotowy przekładamy go na talerz. Na wierzch dajemy pomidora, paprykę i posypujemy bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz