niedziela, 19 października 2014

Ryż z czerwoną fasolką i pieczarkami




Składniki:
  • ryż (pół szklanki)
  • pomidory (2 szt.)
  • ząbek czosnku
  • czerwona fasolka z puszki (ok. 3 łyżki)
  • 5 pieczarek
  • woda
  • curry
  • bazylia
  • oliwa lub olej do smażenia
Przygotowanie:

Kolejność zorganizowana tak, żeby czas przygotowania był najkrótszy.
Rozdrobnić czosnek. Ryż zalać wodą i gotować. W tym czasie obrać pieczarki i pomidory. Pomidory pokroić w drobną kostkę. Po upływie ok. połowy czasu potrzebnego na ugotowanie ryżu dodać do niego czosnek, pomidory oraz fasolkę i dalej gotować wszystko razem mieszając co jakiś czas. Po chwili doprawić curry i bazylią. Pieczarki smażyć na rozgrzanym oleju (kapelusze oddzielone od nóżek). Ryż stanie się miękki, a pieczarki rumiane w tym samy momencie. Wtedy należy podać danie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz