Składniki:
- ryż (pół szklanki)
- pomidory (2 szt.)
- ząbek czosnku
- czerwona fasolka z puszki (ok. 3 łyżki)
- 5 pieczarek
- woda
- curry
- bazylia
- oliwa lub olej do smażenia
Przygotowanie:
Kolejność zorganizowana tak, żeby czas przygotowania był najkrótszy.
Rozdrobnić czosnek. Ryż zalać wodą i gotować. W tym czasie obrać pieczarki i pomidory. Pomidory pokroić w drobną kostkę. Po upływie ok. połowy czasu potrzebnego na ugotowanie ryżu dodać do niego czosnek, pomidory oraz fasolkę i dalej gotować wszystko razem mieszając co jakiś czas. Po chwili doprawić curry i bazylią. Pieczarki smażyć na rozgrzanym oleju (kapelusze oddzielone od nóżek). Ryż stanie się miękki, a pieczarki rumiane w tym samy momencie. Wtedy należy podać danie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz