Składniki:
- tortilla (4 szt.)
- czerwona fasolka z puszki (1 puszka)
- pomidor (2 szt.)
- rzodkiewka (4 szt.)
- papryka czerwona (1/2 szt.)
- papryka żółta (1/2 szt.)
- czarne oliwki (12 szt.)
- czosnek (1 ząbek)
- sól
- pieprz
- czarnuszka (1 łyżeczka)
- papryka ostra
Czas przygotowania: 20 min.
Liczba porcji: 4
Przygotowanie:
Pasta:
Odcedzoną fasolkę blendujemy z wyciśniętym ząbkiem czosnku, czarnuszką i pozostałymi przyprawami. Polecam dać dużo ostrej papryki. Można ją też zastąpić chili.
Placek smarujemy na środku przygotowaną pastą. Układamy na niej pokrojone warzywa i zawijamy.
Podgrzewamy w opiekaczu z opcją grilla. Możemy też usmażyć na patelni lub zjeść na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz