czwartek, 18 sierpnia 2016

Tortilla z pastą fasolową


Składniki:

  • tortilla (4 szt.)
  • czerwona fasolka z puszki (1 puszka)
  • pomidor (2 szt.)
  • rzodkiewka (4 szt.)
  • papryka czerwona (1/2 szt.)
  • papryka żółta (1/2 szt.)
  • czarne oliwki (12 szt.)
  • czosnek (1 ząbek)
  • sól
  • pieprz
  • czarnuszka (1 łyżeczka)
  • papryka ostra

Czas przygotowania: 20 min.
Liczba porcji: 4


Przygotowanie:

Pasta:
Odcedzoną fasolkę blendujemy z wyciśniętym ząbkiem czosnku, czarnuszką i pozostałymi przyprawami. Polecam dać dużo ostrej papryki. Można ją też zastąpić chili. 


Placek smarujemy na środku przygotowaną pastą. Układamy na niej pokrojone warzywa i zawijamy.

Podgrzewamy w opiekaczu z opcją grilla. Możemy też usmażyć na patelni lub zjeść na zimno.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz