piątek, 26 sierpnia 2016

Młoda kapustka



Składniki:

  • kapusta biała lub włoska (1 główka)
  • 1 jabłko
  • sól
  • koper włoski (1 łyżeczka)
  • pieprz
  • koperek (1 wiązka)
  • woda (4 łyżki)
  • olej (2 łyżki)

Czas przygotowania: 30 min.


Przygotowanie:

Kapustę siekamy na drobno. 
Jabłko trzemy na grubych oczkach tarki.
Na rozgrzany olej wrzucamy koper włoski. 
Po minucie dosypujemy kapustę. Mieszając co jakiś czas, aby się nie przypaliła.
Po 3 min. dolewamy 4 łyżki wody. Solimy. Dusimy pod przykryciem do uzyskania miękkości.
Dodajemy starte jabłko. Dosypujemy koperek i pieprz. Mieszamy i dusimy przez kilka minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz