Składniki:
- por (1/2 szt.)
- brokuł (1/2 szt.)
- pieczarki (10 dag)
- makaron świderki (250 g)
- mleko sojowe (1/2 szklanki)
- olej kokosowy
- sól
- woda
Czas przygotowania: 35 min.
Liczba porcji: 2
Przygotowanie:
Kroimy pieczarki i pora. Smażymy na oleju kokosowym. solimy. Kiedy będą już nieco rumiane dolewamy mleko. Mieszamy. Odstawiamy po ok. minucie.
Do gotującej się wody wsypujemy makaron. Gotujemy 2 min. Dodajemy brokuła podzielonego na różyczki. Gotujemy jeszcze przez minutę. Odcedzamy.
Makaron z brokułem odcedzamy. Wsypujemy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy sos z pieczarek i pora. Mieszamy. Zapiekamy przez 15 min w temperaturze 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz