środa, 25 listopada 2015

Kotlety z brokuła i kaszy kukurydzianej


Składniki:

  • brokuł (1 szt.)
  • kasza kukurydziana (3/4 szklanki)
  • suszone pomidory w zalewie (5 szt. + łyżka zalewy)
  • por (ok. 10 cm łodygi)
  • sok z połowy cytryny
  • mąka ziemniaczana (1 łyżka)
  • sól
  • pieprz czarny
  • papryka ostra
  • woda
  • tłuszcz do smażenia

Czas przygotowania: 40 min.
Liczba porcji: 4


Przygotowanie:

Do garnka wsypujemy kaszę kukurydzianą i wlewamy 1 1/2 szklanki wody. Gotujemy do wchłonięci całej wody.
Brokuła myjemy,  dzielimy na różyczki i gotujemy przez kilka minut, a następnie odcedzamy i polewamy zimną wodą.
Pora kroimy i smażymy aż się zeszkli.
Do jednego garnka władamy ugotowanego brokuła, kaszę i suszone pomidory. Blendujemy. Dodajemy sok z cytryny, przyprawy, mąkę ziemniaczaną, zalewę z pomidorów i usmażonego pora. Mieszamy.
Formujemy małe kotleciki i smażymy je na na rozgrzanym tłuszczu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz