wtorek, 10 listopada 2015

Placki z cukini


Składniki:

  • cukinia (1 szt.)
  • mąka kukurydziana (5 łyżek)
  • mąka ziemniaczana (1 łyżka)
  • sok z cytryny (1 łyżeczka)
  • kozieradka (1/2 łyżeczki)
  • kurkuma (1 łyżeczka)
  • sól
  • tłuszcz do smażenia (ja użyłam olej z pestek winogron)

Czas przygotowania: 30 min.
Liczba porcji: 2


Przygotowanie:

Cukinię myjemy i nieobraną trzemy na średnich oczkach tarki. 
Dodajemy mąkę ziemniaczaną i kukurydzianą, przyprawy oraz sok z cytryny. Mieszamy.
Masę nakładamy łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem. Formujemy cienkie placki. Smażymy z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz