Składniki:
- czerwona soczewica (1/2 szklanki)
- woda (1 szklanka)
- łuskane słonecznika (4 łyżki)
- pestki dyni (4 łyżki)
- sok z cytryny (1 łyżka)
- cukier trzcinowy (1/2 łyżeczki)
- garam masala
- ostra papryka
Czas przygotowania: 20 min
Liczba porcji: 1
Przygotowanie:
Soczewicę wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. W razie potrzeby dolewamy trochę wody.
W trakcie gotowania dodajemy ziarna słonecznika i pestki dyni. Pod koniec gotowania przyprawiamy, dodajemy cukier oraz sok z cytryny i mieszamy.
Kiedy soczewica będzie miękka i wchłonie całą wodę, nakładamy ją do miski.
pożywny i wartościowy posiłek!
OdpowiedzUsuńMusi pysznie smakować ! Jestem fanką czerwonej soczewicy i mogę ją jeść codziennie :)
OdpowiedzUsuń