Składniki:
Ciasto:
- mąka kukurydziana (1 szklanka)
- mąka ziemniaczana (2 łyżki)
- mleko sojowe (1/2 szklanki)
- woda (1/2 szklanki)
- sól
Farsz:
- pieczarki (10 dag)
- jarmuż (10 dag)
- oliwki (10 szt.)
- czosnek (3 ząbki)
- sól
- pieprz ziołowy
- oliwa z oliwek
Czas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: 2 (4 szt.)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciast na naleśniki mieszamy w dużej misce. Solimy.
Smażymy naleśniki.
Na patelnię z rozgrzaną oliwą dajemy pokrojone pieczarki, wyciśnięty czosnek i jarmuż. W trakcie smażenia dodajemy oliwki. Przyprawiamy pieprzem ziołowym i solą.
Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy.
Lubię naleśniki, a z takim farszem musiały nieźle smakować !
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie, a ja dziś jadłam całkiem podobne danie :)
OdpowiedzUsuń