Składniki:
- jarmuż (10 dag)
- pieczarki (10 dag)
- cebula dymka (1 szt.)
- czerwona fasola z puszki (3 łyżki)
- kasza żytnia (3/4 szklanki)
- woda (2 szklanki)
- curry
- sól
- pieprz ziołowy
- ostra papryka
- oliwa z oliwek
Czas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: 1
Przygotowanie:
Kaszę wsypujemy do garnka. Zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy aż wchłonie całą wodę. Pod koniec gotowania mieszamy, żeby się nie przypaliła.
Myjemy i kroimy cebulę oraz pieczarki. Solimy. Smażymy na patelni z rozgrzaną oliwą. Już na początku smażenia dodajemy jarmuż. Kiedy pieczarki i jarmuż będą miękkie dodajemy fasolkę. Przyprawiamy i smażymy jeszcze przez chwilę.
Dodajemy wszystko do kaszy. Mieszamy.
świetna propozycja!
OdpowiedzUsuńBardzo fajna kompozycja !
OdpowiedzUsuń