wtorek, 19 maja 2015

Ryż z jabłkiem


Składniki:

  • ryż jaśminowy (100 g)
  • jabłko (1 szt.)
  • wiórki kokosowe (1 łyżka)
  • łuskane pestki dyni (2 łyżki)
  • płatki kokosowe (1 łyżka)
  • cynamon
  • woda

Czas przygotowania: 20 min.
Liczba porcji: 1


Przygotowanie:

Gotujemy ryż. 
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Podgrzewamy na patelni z łyżką wody. 
Kiedy jabłko nieco zmięknie dodajemy cynamon i wiórki kokosowe. Podgrzewamy mieszając.
Ugotowany ryż mieszamy z jabłkiem oraz pestkami dyni. Podgrzewamy wszystko przez ok. 1-2 min.
Gotowe danie przekładamy do miseczki. Ozdabiamy płatkami kokosowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz