środa, 13 maja 2015

Sałatka ze szparagów


Składniki:

  • szparagi (10 szt.)
  • pieczarki (7 dag)
  • pomidor (2 małe)
  • bułka tarta (3 łyżki)
  • czosnek (1 ząbek)
  • sól
  • margaryna (do smażenia)
  • woda

Czas przygotowania: 25 min
Liczba porcji: 1


Przygotowanie:

Od szparagów odcinamy twarde końcówki. Resztę gotujemy w posolonej wodzie aż zmiękną. Wtedy odcedzamy je i kroimy na kawałki długości kilku centymetrów.
Pieczarki myjemy, kroimy i smażymy razem z wyciśniętym ząbkiem czosnku. Kiedy trochę się zarumienią dodajemy bułkę tartą i smażymy mieszając aż bułka będzie lekko brązowa.
Dodajemy ugotowane szparagi. Wszystko mieszamy i wykładamy na talerz.
Pomidory kroimy. Układamy na około sałatki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz