Składniki:
- szparagi (10 szt.)
- pieczarki (7 dag)
- pomidor (2 małe)
- bułka tarta (3 łyżki)
- czosnek (1 ząbek)
- sól
- margaryna (do smażenia)
- woda
Czas przygotowania: 25 min
Liczba porcji: 1
Przygotowanie:
Od szparagów odcinamy twarde końcówki. Resztę gotujemy w posolonej wodzie aż zmiękną. Wtedy odcedzamy je i kroimy na kawałki długości kilku centymetrów.
Pieczarki myjemy, kroimy i smażymy razem z wyciśniętym ząbkiem czosnku. Kiedy trochę się zarumienią dodajemy bułkę tartą i smażymy mieszając aż bułka będzie lekko brązowa.
Dodajemy ugotowane szparagi. Wszystko mieszamy i wykładamy na talerz.
Pomidory kroimy. Układamy na około sałatki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz