środa, 3 lutego 2016

Kotlety z buraków i kaszy jaglanej


Składniki:

  • kasza jaglana (1 szklanka)
  • starte buraki ze słoika (1/2 szklanki)
  • starty chrzan (1 łyżeczka)
  • sos sojowy (1 łyżka)
  • sok z cytryny (1 łyżka)
  • sól
  • pieprz
  • woda (2 szklanki)

Czas przygotowania: 50 min
Liczba porcji: 9 kotletów


Przygotowanie:

Gotujemy kasze jaglaną w 2 szklankach wody. 
Ugotowaną kaszę blendujemy.
Do kaszy dodajemy pozostałe składniki: buraki, chrzan, sok z cytryny, sos sojowy i przyprawy. Mieszamy.
Gotową masę nakładamy łyżką na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia. 1 kotlet, to 1 łyżka masy. Rozprasowujemy.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok 35 min w temperaturze 200 stopni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz