Składniki:
- kasza jaglana (1 szklanka)
- starte buraki ze słoika (1/2 szklanki)
- starty chrzan (1 łyżeczka)
- sos sojowy (1 łyżka)
- sok z cytryny (1 łyżka)
- sól
- pieprz
- woda (2 szklanki)
Czas przygotowania: 50 min
Liczba porcji: 9 kotletów
Przygotowanie:
Gotujemy kasze jaglaną w 2 szklankach wody.
Ugotowaną kaszę blendujemy.
Do kaszy dodajemy pozostałe składniki: buraki, chrzan, sok z cytryny, sos sojowy i przyprawy. Mieszamy.
Gotową masę nakładamy łyżką na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia. 1 kotlet, to 1 łyżka masy. Rozprasowujemy.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok 35 min w temperaturze 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz