Składniki:
- makaron chow mein (100 g)
- wodorosty wakame (2 łyżki)
- suszone pomidory (5 szt.) + zalewa (2 łyżki)
- czarnuszka (1 łyżeczka)
- sól
Czas przygotowania: 15 min
Liczba porcji: 1
Przygotowanie:
Wodorosty wsypujemy do miski. Zalewamy ciepłą wodą i pozostawiamy na ok. 10 min.
Makaron gotujemy w posolonej gorącej wodzie przez 3 - 5 min, aż będzie miękki.
Suszone pomidory kroimy na kawałki.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki zalewy z pomidorów (opcjonalnie oliwa lub olej). Wsypujemy czarnuszkę i szczyptę soli. Smażymy przez ok. minutę. Dodajemy suszone pomidory i wodorosty. Smażymy mieszając przez kolejną minutę. Dodajemy odcedzony makaron. mieszamy. Po minucie zdejmujemy z palnika i wykładamy na talerz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz