Składniki:
- boczniaki (8 szt. wraz z nóżką)
- sos sojowy (3 łyżki)
- rozmaryn (1/2 łyżeczki)
- mąka pszenna (1/2 szklanki)
- mąka kukurydziana (3 łyżki)
- woda (1/4 szklanki)
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Czas przygotowania: 25 minut
Liczba porcji: 4
Przygotowanie:
Boczniaki dokładnie myjemy i przekładamy do miski. Wlewamy sos sojowy. Mieszamy i pozostawiamy na ok. 15 min. Wyjmujemy boczniaki pozostawiając sos.
Robimy ciasto, mieszając mąkę z wodą, przyprawami oraz sosem sojowym, użytym wcześniej do marynaty.
Boczniaki obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym głębokim oleju.
Robimy ciasto, mieszając mąkę z wodą, przyprawami oraz sosem sojowym, użytym wcześniej do marynaty.
Boczniaki obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym głębokim oleju.
Pyszności!
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie ;-) www.make-life-green.blogspot.com
jak to ładnie wygląda :)
OdpowiedzUsuń