Składniki:
- ziemniaki (2 szt. średniej wielkości)
- cukinia (1/3 szt.)
- pieczarki (5 szt.)
- pomidor (2 szt.)
- por (1/5 szt.)
- fasolka szparagowa konserwowa (1 garść)
- sól
- pieprz
- papryka ostra
- oregano lub natkę pietruszki (w zależności od preferencji)
- woda
- olej
Czas przygotowania: 30 min.
Liczba porcji: 2
Przygotowanie:
Myjemy ziemniaki. Nie obieramy. Kroimy na frytki. Smażymy na głębokim rozgrzanym oleju. Wyjmujmy, kiedy będą nieco rumiane.
Myjemy i kroimy pieczarki i pora. Smażymy na patelni.
Kiedy pieczarki będą usmażone dodajmy pokrojoną w kostkę cukinię. Dolewamy 1/3 szklanki wody. Dusimy.
Kiedy woda wyparuje dodajemy fasolkę szparagową i pokrojone w kostkę pomidory. Przyprawiamy. Podgrzewamy żeby pomidory trochę się rozpuściły.
Zawartość patelni mieszamy z usmażonymi frytkami. Wykładamy na talerze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz