Składniki:
- ciasto francuskie (1 opakowanie 375 g)
- szparagi (18 szt.)
- pieczarki (2 duże)
- sezam (2 łyżki)
- tofu wędzone (5 dag)
- czosnek (1 ząbek)
- oliwa z oliwek (1-2 łyżki)
- sól
- woda
Czas przygotowania: 40 min.
Liczba porcji: 6
Przygotowanie:
Odcinamy twarde końcówki szaragów. Resztę gotujemy do miękkości.
Pieczarki kroimy w drobną kostkę. Smażymy na oliwie. Pod koniec smażenia dodajemy sezam, wyciśnięty ząbek czosnku i pokrojone w drobną kostkę tofu. Solimy i smażymy jeszcze przez chwilę.
Rozwijamy ciasto francuskie. Układamy co kilka centymetrów po 3 szparagi i posypujemy mieszanką pozostałych składników. Przecinamy ciasto pomiędzy grupkami szparagów. Podwijamy brzegi lub sklejamy je ze sobą.
Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni aż ciasto będzie rumiane.
PYCHA!!!
OdpowiedzUsuńTo prawda. Były pyszne :)
UsuńSlots Machines Near Me - MapYRO
OdpowiedzUsuńThe best places to 포천 출장샵 play slots 제천 출장마사지 and table games near me, and if there are 김포 출장샵 any of them 여주 출장마사지 near you, 포천 출장샵 Slot Machine Locator - Near Me.