wtorek, 26 kwietnia 2016

Sałatka brokuła i liści rzodkiewki z pieczonymi ziemniakami


Składniki:

  • brokuł (10 dag)
  • seler naciowy (1 łodyga)
  • liście rzodkiewki (z 4 sztuk)
  • pestki dyni (2 łyżki)
  • oliwa z oliwek (1 łyżeczka)
  • ziemniak (1 duży)
  • sól

Czas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: 1


Przygotowanie:

Ziemniaka kroimy w kostkę. Polecam nie obierać. Pieczemy w temperaturze 220 C. Najlepiej bez tłuszczu na papierze. Wyjmujemy kiedy będzie rumiany.
Seler i liście rzodkiewki myjemy i kroimy.
Brokuła dzielimy na różyczki i wrzucamy do gotującej się posolonej wody. Gotujemy ok. 4 - 5 minut. 
Prażymy pestki dyni.
Wszystkie składniki oprócz ziemniaków mieszamy. Dodajemy łyżeczkę oliwy i trochę soli. Ziemniaki wykładamy sałatki, aby zachować chrupiącą skórkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz