Składniki:
- brokuł (10 dag)
- seler naciowy (1 łodyga)
- liście rzodkiewki (z 4 sztuk)
- pestki dyni (2 łyżki)
- oliwa z oliwek (1 łyżeczka)
- ziemniak (1 duży)
- sól
Czas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: 1
Przygotowanie:
Ziemniaka kroimy w kostkę. Polecam nie obierać. Pieczemy w temperaturze 220 C. Najlepiej bez tłuszczu na papierze. Wyjmujemy kiedy będzie rumiany.
Seler i liście rzodkiewki myjemy i kroimy.
Brokuła dzielimy na różyczki i wrzucamy do gotującej się posolonej wody. Gotujemy ok. 4 - 5 minut.
Prażymy pestki dyni.
Wszystkie składniki oprócz ziemniaków mieszamy. Dodajemy łyżeczkę oliwy i trochę soli. Ziemniaki wykładamy sałatki, aby zachować chrupiącą skórkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz