wtorek, 16 czerwca 2015

Zielona soczewica z kapustą kiszoną i jabłkiem


Składniki:

  • zielona soczewica (3/4 szklanki)
  • kapusta kiszona (1 garść)
  • cebula dymka (1 szt.)
  • jabłko (1 szt.)
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • kurkuma
  • woda
  • olej (do smażenia)

Czas przygotowania: 25 min.
Liczba porcji: 1


Przygotowanie:

Soczewicę zalewamy 1 szklanką wody i gotujemy.
Cebulę kroimy i smażymy. Dodajemy do gotującej się soczewicy. 
W trakcie gotowania doprawiamy soczewicę pieprzem, solą, kurkumą i papryką.
Jabłko obieramy i trzemy na tarce. Dusimy przez kilka minut na patelni razem z kapustą.
Kiedy soczewica będzie ugotowana mieszamy ją z jabłkiem i kapustą. Podgrzewamy wszystko ok 1 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz