Składniki:
- płatki owsiane (1 szklanka)
- woda (1 1/2 szklanki)
- banan (1 szt.)
- łuskane pestki słonecznika (2 łyżki)
- łuskane pestki dyni (2 łyżki)
- płatki migdałowe (2 łyżki)
Czas przygotowania: 7 min
Liczba porcji: 3
Przygotowanie:
Płatki wsypujemy go garnka i zalewamy wodą. Gotujemy. w trakcie gotowania dodajemy pokrojonego w kostkę banana, płatki migdałowe oraz pestki dyni i słonecznika. Wszystko mieszamy żeby co jakiś czas żeby się nie przykleiło. Owsianka będzie gotowa, kiedy płatki wchłoną wodę. Wtedy przekładamy do miseczek i podajemy.
Płatki wsypujemy go garnka i zalewamy wodą. Gotujemy. w trakcie gotowania dodajemy pokrojonego w kostkę banana, płatki migdałowe oraz pestki dyni i słonecznika. Wszystko mieszamy żeby co jakiś czas żeby się nie przykleiło. Owsianka będzie gotowa, kiedy płatki wchłoną wodę. Wtedy przekładamy do miseczek i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz