Składniki:
- seler (2 szt. średnie)
- mąka kukurydziana (5 łyżek)
- mleko sojowe (3/4 szklanki)
- orzechy nerkowca (1 garść)
- woda
- sól
- olej lub oliwa do smażenia
Czas przygotowania: 45 min.
Liczba porcji: 2
Przygotowanie:
Selera obieramy i myjemy. Kroimy w plastry grubości ok 1, 5 cm. Gotujemy na parze przez ok. 20 min.
Orzechy kroimy jak najdrobniej.
Mąkę mieszamy z mlekiem. Solimy.
Ugotowane plastry selera moczymy w cieście z mleka i mąki. Obtaczamy w orzechach.
Smażymy na oliwie lub oleju, aż będą rumiane.
Propozycja podania:
- ziemniaki gotowane na parze
- sałatka ze szpinaku z awokado
Smacznie ;-)
OdpowiedzUsuń