Składniki:
- zielona soczewica (3/4 szklanki)
- kapusta kiszona (1 garść)
- cebula dymka (1 szt.)
- jabłko (1 szt.)
- sól
- pieprz
- papryka ostra
- kurkuma
- woda
- olej (do smażenia)
Czas przygotowania: 25 min.
Liczba porcji: 1
Przygotowanie:
Soczewicę zalewamy 1 szklanką wody i gotujemy.
Cebulę kroimy i smażymy. Dodajemy do gotującej się soczewicy.
W trakcie gotowania doprawiamy soczewicę pieprzem, solą, kurkumą i papryką.
Jabłko obieramy i trzemy na tarce. Dusimy przez kilka minut na patelni razem z kapustą.
Kiedy soczewica będzie ugotowana mieszamy ją z jabłkiem i kapustą. Podgrzewamy wszystko ok 1 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz