piątek, 30 października 2015

Kotlety z kapusty kiszonej i kaszy jaglanej


Składniki:

  • kapusta kiszona (2 garści)
  • kasza jaglana (1/2 szklanki)
  • mąka ziemniaczana (1 łyżka)
  • bułka tarta (1/2 szklanki)
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Czas przygotowania: 35 min.
Liczba porcji: 3


Przygotowanie:

Kaszę jaglaną wsypujemy do garnka i zalewamy 1 szklanką wody. Gotujemy aż kasza będzie miękka.
Kapustę kiszoną kroimy na drobno. Dodajemy do ugotowanej kaszy.
Wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Przyprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy.
Formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz